ΠΕΙΡΑΜΑ Η κανέλα φοβήθηκε
Κατά την διάρκεια του μαθήματος stem, πραγματοποιήθηκε το πείραμα «Η κανέλα φοβήθηκε». Παρατηρήθηκε ότι, η κανέλα δεν διαλύεται στα υγρά όπως, η ζάχαρη ή το αλάτι, όσο και να την ανακατέψουμε. Αυτό οφείλεται στο ότι η κανέλα ουσιαστικά είναι φλοιός από δέντρο, αλεσμένος σε σκόνη. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής ουσίας της κανέλας είναι η κυτταρίνη, οι λιγνίνες και άλλα αδιάλυτα οργανικά πολυμερή που αποτελούν τα περισσότερα, φυτικά υλικά. Συνεπώς, η κανέλα είναι υδρόφοβη και μάλιστα ιστορικά πολλά είδη φλοιού δέντρων έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να παρέχουν καταφύγιο από τη βροχή λόγω αυτής της ιδιότητας.
Υλικά:
1. Ένα γυάλινο δοχείο
2. 500 ml νερό
3. Κανέλα ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια
VIDEO >>>