PRO-Cert

Ο PRO-Cert είναι ένας μοντέρνος Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ  με την απόφαση της υπ' αρ. 310/03.05.2018 (https://www.procert.gr/wp-content/uploads/2018/05/Procert-ApofasiEOPPEP.pdf) ως Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, το οποίο πληροί τα κριτήρια της υπ' αριθμ. 121929/Η/31-7-2014 (ΦΕΚ 2123/Β'/1-8-2014) Κ.Υ.Α.

Είναι επίσης διαπιστευμένος κατά ISO 9001:2008 στο πεδίο της Χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης Πληροφορικής & Χειρισμού Η/Υ.

Τα πιστοποιητικά PRO-Cert δημιουργήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης και καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες του σήμερα που αλλά παράλληλα προετοιμάζουν και εφοδιάζουν με γνώση και επαγγελματική νοοτροπία τα στελέχη και τους εργαζόμενους του αύριο.

Η Πιστοποίηση αναφέρεται στην επιβεβαίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ενός Αντικειμένου, Προσώπου, ή Οργανισμού. Η επιβεβαίωση αυτή τις περισσότερες φορές παρέχεται από κάποια μορφή εξωτερικής αξιολόγησης μιας Εκπαίδευσης, π.χ. Πιστοποίηση Βασικών Δεξιοτήτων Πληροφορικής, μιας Εργασίας, π.χ. Πιστοποίηση Ηλεκτροσυγκολλητών ή μιας Διαδικασίας Ελέγχου, π.χ. Πιστοποίηση Τουριστικών καταλυμάτων/Ξενοδοχείων.

Τι είναι η Πιστοποίηση

Η Πιστοποίηση δίδεται από Φορείς (εταιρίες) που είναι Διαπιστευμένοι από ανώτερους Ελεγκτικούς φορείς ή εταιρίες που εγκρίνουν και πιστοποιούν ότι οι λειτουργίες διέπονται από αμεροληψία, οργάνωση και εμπιστοσύνη και διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα και μηχανισμούς για την παροχή των υπηρεσιών Πιστοποίησης. Επίσης κάθε φορέας θα πρέπει να ανανεώνει και να διαφυλάττει σε φυσικά και ηλεκτρονικά αρχεία, όχι μόνο τα αποτελέσματα πιστοποίησης αλλά και τις διαδικασίες που αποδεικνύουν την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 19 του υπ΄ αριθ. 4115/2013 Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 24/ Α΄/ 30-01-2013), αρμοδιότητες ελέγχου και πιστοποίησης προσόντων, οι οποίες προβλέπονται στον παρόντα νόμο, μπορεί να ανατίθενται σε αδειοδοτημένους φορείς, στους οποίους χορηγείται άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ και οι οποίοι μετά την αδειοδότησή τους τίθενται στην εποπτεία του Οργανισμού.

Πιστοποιητικό Βασικών Δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ Το πιστοποιητικό Βασικών Δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ, PRO-Cert ΙΤ User, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες της αγοράς.

Συγκεκριμένα το πιστοποιητικό καλύπτει από 1 έως 6 ενότητες:

Οι ενότητες εξέτασης που καλύπτει το πιστοποιητικό PRO-Cert IT User είναι οι:

  1. Επεξεργασία Kειμένου - Word Processing
  2. Υπολογιστικά Φύλλα - Spreadsheets
  3. Υπηρεσίες Διαδικτύου - Internet Applications
  4. Παρουσιάσεις - Presentations
  5. Βάσεις Δεδομένων - Databases
  6. Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων - Windows

Τo πιστοποιητικό PRO-Cert IT User αναβαθμίζεται σε ετήσια βάση έτσι ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της αγοράς και καλύπτει όλες τις εκδόσεις (παλαιές και νέες) του Microsoft Office και των WIndows.