Αποτελέσματα 36ου ΠΔΠ 2023-24 Β' Φάση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Μυτιλήνη 10-04-2024

Συνέντευξη του κ Σ. Πλάτων στο κανάλι AEOLOS.TV >>>>

Πρόκριση 9 Μυτιληνιών της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος στην Γ’ Φάση του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Προγραμματισμού!

Μετά τη επιτυχία τους στη Α’ φάση του διαγωνισμού, οι 9 μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος κατάφεραν να λύσουν και τα προβλήματα της Β’ φάσης και να προκριθούν στην Γ΄ Φάση. (Πηγή : http://www.pdp.gr/ )

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στρατής Πλάτων, φέτος τα προβλήματα της Β’ Φάσης ήταν αρκετά δυσκολότερα από προηγούμενες χρονιές. Οι μαθητές Λυκείου έλυσαν διαφορετικά προβλήματα από τους μαθητές Γυμνασίου. Φέτος για την Γ’ φάση προκρίθηκαν 87 από τους 171 που είχαν προκριθεί για ην Β’ φάση.

 

Οι επιτυχόντες είναι:

Μαθητές Λυκείου : Βαΐτης Νίκος, Καλλονιάτης Ταξιάρχης, Πασίδης Βαγγέλης, και Τζίκα Αρμάντο. Μαθητές Γυμνασίου: Θαλασσέλης Δημήτρης, Κούκκος Ευάγγελος, Σαρησάββας Μιχαήλ Άγγελος, Τζίκα Οργκίτο, Τσιγκρίτης Νίκος.

Ακολουθεί η Γ φάση, που θα διεξαχθεί στο Κτήριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ την Παρασκευή 26/4/24. Όσα παιδιά αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα συνοδευτούν από τον κ. Σ. Πλάτων.

 

 

 

001 (1).jpg 001 (2).jpg 001 (3).jpg 001 (4).JPG 001 (5).jpg 001 (6)-4.jpg 001 (7).jpg 001 (8).jpg 001 (9).JPG

Αποτελέσματα 36ου ΠΔΠ 2023-24 A' Φάση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Επιτυχίες στον 36Ο Πανελληνιο Διαγωγισμό Πληροφορικής

Μυτιλήνη 13-02-24

 

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων, φέτος στον 36ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι παρακάτω 9μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος:

Θαλασσέλης Δημήτρης, Κούκκος Ευάγγελος, Σαρησάββας Μιχαήλ Άγγελος, Τζίκα Οργιτο, Τζίκα Αρμάντο Τσιγκρίτης Νίκος, ΚαλλονιάτηςΤαξιάρχης, Βαΐτης Νίκος και Πασίδης Βαγγέλης.

(Πηγή : www.pdp.gr)

Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Ζούμε την ψηφιακή εποχή και η ζήτηση είναι συνεχώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Έτσι, στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με το στόχο να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

Το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία ακόμα και τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν μόνο 171 Μαθητές (241 το 2023 , 261 το 2022). Για αποφυγή της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης τα θέματα πλέον είναι πολύ δυσκολότερα και με «παγίδες» για να μπορούν οι διορθωτές να διαπιστώνουν την προέλευση της λύσης. Σε κάθε περίπτωση, η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία.

Ενημερωτικά, ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ‘ αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται δια ζώσης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο «Campπροετοιμασίας» που διοργανώνεται δωρεάν κάθε χρόνο στο χώρο του Πολυτεχνείου

. 001 (1).jpg 001 (2).jpg 001 (3).jpg 001 (4).JPG 001 (5).jpg 001 (6)-4.jpg 001 (7).jpg 001 (8).jpg 001 (9).JPG

 

 

Γεύση από Τεχνητή Νοημοσύνη

Συνέντευξη στο τοπικό κανάλι AEOLOS TV

pic1

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος αρχίζει μια νέα σειρά μαθημάτων, για μαθητές και ενήλικες.

Σε συνεργασία με τον εφευρέτη μηχανικό Μανώλη Σκουλικάρη υλοποιεί μαθήματα σχεδιασμού, δημιουργίας, προγραμματισμού και χρήσης κατασκευών (που περιέχουν την τεχνητή νοημοσύνη).

Με διαφορετικούς ανεξάρτητους θεματικούς κύκλους για κάθε ηλικία, οι εκπαιδευόμενοι σχεδιάζουν με CAD και εκτυπώνουν σε 3D εκτυπωτές τα σχέδιά τους!

pic0

 

Στη συνέχεια ενσωματώνουν και προγραμματίζουν τους εγκεφάλους ώστε να εκτελούν την επιθυμητή εργασία!

Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν σχεδιασμό, κατασκευή και προγραμματισμό, που ανάλογα με την ηλικία και το στόχο, έχουν αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας.

pic2
Όλα τα μαθήματα γίνονται με βιωματική προσέγγιση.


Μερικά από τα projects που θα υλοποιηθούν το καλοκαίρι θα έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων από
15/6 μέχρι 28/7, με 2 συναντήσεις την εβδομάδα:

  1. • Κατασκευή LED έξυπνων φωτιστικών (ελεγχόμενα από το κινητό!)
  2. • Σχεδιασμός και εκτύπωση αντικειμένων με 3D εκτυπωτές!
  3. • Σχεδιασμοί, κατασκευές και προγραμματισμός  συσκευών για το έξυπνο σπίτι (Smart Home)
  4. • Σχεδιασμός, κατασκευή, προγραμματισμός και πτήση Super Drones (πολύ πιο εξελιγμένα από αυτά του εμπορίου-1ο στάδιο ανάπτυξης)

pic3

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ >>>>

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος – Σχολή Πληροφορικής 22510-46222.

 

 

 

 

Εγγραφές για προετοιμασία Πανελλαδικών 2024 - Γεν. Λύκειο & ΕΠΑΛ

Ενημερωτικό μήνυμα

Άρχισαν οι εγγραφές για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην ΣχολήΠληροφορικής Πλάτωνος.

Αφορούν μαθητές Γενικού Λυκείου (Μάθημα ΑΕΠΠ) και ΕΠΑΛ (Μαθήματα προγραμματισμού και Δικτύων).

Για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Β και ΓΛυκείου το Σεπτέμβριο 

PLATON-PROGRAMMATISMOS-MAY-2023-my_site-COLOR-small-2.jpg